ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ
ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ
Eğitimin Amacı:
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (TS EN ISO 22000) Tetkiklerinin etkin ve amaca uygun olarak yapılabilmesi için TS EN ISO 19011 standardı çerçevesinde tetkik görevlilerinin yeteneklerinin geliştirilmesidir.
Temel bilgilerin aktarımı, tartışma ortamı oluşturularak tecrübe aktarımı, pratik çalışmalarla konunun pekiştirilmesi ve eğitim sonunda tüm katılımcıların öngörülen niteliklere sahip ilgili Yönetim Sistemi Tetkik/Baş Tetkik Görevlisi olmalarının sağlanmasıdır.
Eğitimin içeriği:
•Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Tanımları
•Ön Gereksinim Programı
•TS EN ISO 22000 Standardının Tetkikçi Gözüyle İncelenmesi
•Tetkik Sistemi ve Tetkik Tipleri
«Tetkik Görevlilerinin Nitelikleri
•Tetkike Hazırlık, Tetkikin Planlanması, Gerçekleştirilmesi ve Raporlanması
•Kontrol Listeleri
•Pratik Çalışmalar
Katılımcı Profili: En az 4 yıllık lisans eğitimi almış gıda, ziraat, kimya mühendisleri, veteriner hekimleri, kimyagerler, su ürünleri mühendisleri ve biyologlar ile gıda bilimi konusunda en az yüksek lisans yapmış diğer branşlardan mezun olanlar veya gıda bilimi ile ilgili bir ön lisans programından mezun olanlar, danışmanlar.
Katılımcı Sayısı: Her bir sınıf için en az 4, en fazla 20 kişi ile sınırlıdır.
Sınav: Eğitim sonunda sınav yapılmaktadır. Sınavda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanır.
Eğitmen: Uluslar arası baş denetçi ve eğitim uzmanlarımız tarafından verilir. Eğitim öncesi duyurulur.
Eğitim Tarihi: Eğitim öncesi duyurulur.
Eğitim Süresi: 5 gün.
Eğitim Yeri: Şirket eğitim salonlarımız yada eğitim öncesi duyurulur.
Sertifika: Eğitim sonunda başarılı olanlara baş denetçi sertifikası, başarısız olanlara eğitim katılım sertifikası verilir.