Her türlü Gıda üretim/tüketim yerleri, (satış yerleri, sevk edildiği ve depolandığı yerler, gıda ürünlerinin hazırlandığı ve servis edildiği yerler), Catering Firmaları, Okullar, Hastaneler, Kantinler, Restoranlar, Fabrikalar, Büfeler, Eğlence Yerleri, Alışveriş Merkezleri, Gıda, gıda katkı maddeleri, su ürünleri ve yemler ile gıdayla temas eden ürünlerin üretim alanları, nakil araçları, satış yerleri, Gıda ve yemlerin sevk edildiği ve depolandığı yerler, Gıda ürünlerinin hazırlandığı ve servis edildiği yerler, Kırmızı et ve kanatlı mezbahaneleri ile parçalama, üretim ve paketleme tesisleri, nakil araçları, depolandığı yerler, Otellerde gıda/yemek ürünlerinin hazırlama, depolama ve servis alanları vb. alanlarda 852/2004/EC, 853/2004/EC 854/2004/EC numaralı AB düzenlemesi Hijyen Sanitasyon - Genel Kurallar, Codex Alimentarius CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003, Codex Alimentarius CAC/RCP 39-1993 ve benzeri dokümanlardan yararlanılarak hazırlanan, muayene dokümanları kullanılarak hijyen sanitasyon muayenesi gerçekleştirilmektedir.Sağlıklı gıdanın üretimi, temini ve tüketiminde hijyen denetimi hayati öneme sahiptir. Çünkü gıdalarla insanlara geçen yüzlerce çeşit hayvan hastalığı, zehirlenmelere neden olan bakteriler, toksinler, zararlı katkı maddeleri, ağır metal ve radyoaktif madde kalıntıları, büyük halk kitlelerinin sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir.
UAC Mühendislik olarak bu konuda bilgili ve deneyimli uzmanlarımızla ve değerli danışmanlarımızla, gıda güvenliğinin sağlanması, gıda zehirlenmelerinin önlenmesi, risklerin belirlenmesi ve bunları kontrol edecek sistemlerin oluşturulması ayrıca sektörde artan rekabet dolayısıyla daha da önem kazanan müşteri memnuniyeti ve sadakatini sağlamak amacıyla hijyen denetimi hizmeti vermekteyiz.
Hijyen denetiminin Yararları:
Hem güvenli gıdanın nasıl hazırlanacağı hem de çıkan problemlerin en hızlı şekilde nasıl giderileceği hakkında referans oluşturur.
Sunduğunuz ürünlerden meydana gelebilecek şikayetlerin azalmasını sağlar. Bu sayede firma itibarı artar.
Tüketicilerin aldıkları ürünlerin sağlıklı ve güvenli olduklarından emin olmalarını sağlar.
Mevcut ve/veya gelecekte olabilecek fiziksel, kimyasal, ya da biyolojik faktörlerden doğabilecek tehlikeleri tespit ederek önceden engellenmesini sağlar.
Tüm çalışanların ortak sorumluluğu sağlanarak etkin bir oto-kontrol sisteminin uygulanmasını sağlar.
Yasal mevzuata uygun üretim ve satış yapılmasını sağlar.
İşletmelerde UAC Mühendislik’ in Denetimleri / Kontrolleri:
Yapılan aylık denetimlerde işletme; Mal kabul koşulları, depolama koşulları, işleme/üretim koşulları, satış/servis koşulları, temizlik, dezenfeksiyon, pest mücadele, katı atıklar, alet-ekipman, zemin, duvar, tavan, lavabo-tuvalet, aydınlatma, havalandırma, personel-portör muayenesi, personel-el /vücut hijyeni, personel-kılık / kıyafet ve genel düzen yönünden detaylı hijyen kontrolleri yapılır.
Laboratuvar Analizleri:
Denetimlerde alınan hava, personel (el), alet-ekipman ve tezgah yüzeylerine ait swap örnekleri laboratuvarda analiz edilir. Ayrıca işletmenin talebine göre ürün ve suların laboratuvar analizleri yapılır.
Raporlandırma:
Hijyen denetimi ve laboratuvar analiz sonuçları öneriler ile birlikte bir rapor halinde sunulur.
Yönetimi bilgilendirme:
Elde edilen sonuçlar ve öneriler yönetim kadrosuyla paylaşılır. Tüm bu uygulamalar sonucunda gıda hijyeni ve gıda güvenliğine önem veren bir işletme olmanın göstergesi olarak UAC Mühendislik tarafından denetlendiğinizi gösteren bir belge tarafınıza verilecektir.
Bağımsız hijyen denetimleri sayesinde;
Problemler çok hızlı çözüme kavuşur.
Şikayetlerin azalmasını sağlar.
Tüm çalışanların denetim mekanizması sebebiyle sorumluluk anlayışı gelişir.
Yasal mevzuata uygun üretim ve satış yapılmasını sağlar.